Manevrele defensive suferă schimbări de management local în București și restul țării

  • Începem porția de spaghete cu o știre deja răcită : Microhoo nu s-a înțeles la bani cu Yacrosoft, deci dealul a căzut. Deocamdată. Din corespondența celor doi CEO mai reiese că Microsoft acuză manevrele defensive prin care Yahoo, căutând potențiale înțelegeri cu Google în același timp cu negocierile cu Microsoft, a devenit indezirabilă pentru cei din urmă. Ca o primă consecință, acțiunile Yahoo dar și (oarecum surprinzător) ale Microsoft sunt în scădere. Google, pe de altă parte, își vede de profituri.
  • Fără nici o legătură directă cu cele de mai sus, dar ca o interesantă coincidență, cele 3 companii au suferit / vor suferi schimbări de management local în România. Astfel, fostul șef al Google România, Radu Tudorache, a plecat la Romtelecom. Yahoo și-a desemnat un prim colaborator local, puternic ancorat in online-ul românesc, Bobby Voicu. Iar Microsoft România se va despărți de Silviu Hotăran, care își va crea propria firmă de consultanță.
  • Conform statisticilor oficiale, salariul mediu net în IT este de 600 de euro pe lună. Dacă luăm în calcul pe cei plătiți încă la negru (prin unele firme cu patronat neaoș) sau prin PFA, rezultă o medie ceva mai mare. Aș fi foarte curios de o decupare geografică a acestor statistici (sau măcar o separare București / restul țării).
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s