Slalom printre reţele

În urmă cu câteva zile m-am reîntâlnit cu un vechi amic din școala generală și liceu (salut Cătă :D). Ne reprezentam fiecare angajatorii la sesiunea de comunicări științifice ale studenților (la Mate-Info), unde fondul total de premiere (asigurat exclusiv de către mediul privat) a depășit 5 000 de RON. Dacă ținem cont că reprezentanții firmelor de IT din Brașov au fost mai numeroși decât studenții participanți, nici nu e de mirare că interesul mediului de afaceri s-a concretizat în asemenea premii.

Oricum, plecasem de la altă idee (despre studenți mă pregătesc să povestesc cu altă ocazie). După vreo 10 ani de lost touch ne-am trezit a doua zi, dis de dimineață, că ne-am dat simultan invite pe LinkedIn. Apoi, din clic în clic, am mai dat peste câțiva vechi amici și amice, all grown up now :D. Cred că reticența mea în utilitatea acestui tip de rețele sociale a coborât definitiv sub pragul critic.

Tot zilele astea, un alt vechi amic m-a invitat pe Facebook (salut Dragoş :D). Am profitat de ocazie și m-am conectat la site pentru prima dată. După un prim tur prin funcționalități, rămân oarecum reticent. Îi înțeleg utilitatea dar nu cred că voi deveni un power user prea curând. Îmi aminteşte destul de mult de CommunityZero, unde prin anii 2000-2001 (când era încă gratuit) aberam pe un soi de blog comun cu mai mulţi foşti colegi din facultate.

Sunt căţărat pe Colina Universităţii la un JobShop şi mă bucur că este primul JobShop la care wifi-ul chiar funcţionează. Asta nu acoperă complet apatia publicului ţintă, dar mai îndulceşte din plictiseală. Mă întreb dacă nu cumva în momentul acesta sunt mai mulţi studenţi online pe hi5 decât la târgul de joburi. After all, un job găseşti oricând, pe când o iubire adevărată… :D

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s