Mr. Spock, you’d make a wonderful computer

Ziarul Financiar face o radiografie mai completă a celor câteva idei din documentul de care povesteam ieri. Citez un pasaj :

Viitorul guvern promite ca va reusi ceea ce nu a facut niciun executiv din 1990 incoace, respectiv realizarea unei platforme IT nationale care sa puna intr-o corespondenta dinamica informatiile referitoare la cetateni, firme si proprietati imobiliare. Atat companiile cat si cetatenii s-au plans ca sistemele IT ale statului nu comunica intre ele, ceea ce creste birocratia si incurajeaza evaziunea fiscala.

Azi s-au împărțit locurile la masă. Se pare că Ministrul Societății Informaționale (sună a personaj scos direct din Star Trek) va fi de la PD-L. Singurul nume pe care l-am găsit menționat la taraba zvonurilor ar fi cel al lui Catalin Marinescu, despre care nu știm cât de competent este, însă în mod sigur e o persoană bine dispusă (check the nice foto).

Dintr-un CV găsit pe Google, cităm :

Cătălin Marinescu a fost numit la conducerea IGCTI în anul 2005, după o experienţă de unsprezece ani în cadrul companiei de telefonie fixă Romtelecom.

A făcut parte din echipa care a stabilit programul guvernamental pentru IT&C. În anul 1990 se afla la conducerea Centrului seismologic din cadrul Institutului de Geofizică şi Geologie din Bucureşti, iar în 1995 a înfiinţat Fundaţia pentru dezvoltare locală din judeţul său natal, Ialomiţa, unde a avut ocazia de a coordona mai multe proiecte finanţate de Uniunea Europeană.

A absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Politehnice din Bucureşti, obţinând titlul de Master în Management şi schimbare în sectorul public la Universitatea din Manchester, Marea Britanie (1998). De asemenea, a urmat cursurile de pregătire profesională în management în cadrul Universităţii Deschise Bucureşti CODECS.

Să vedem dacă se confirmă, să știm și noi pe cine criticăm, și să fie într-un ceas bun.

Publicitate

O părere la “Mr. Spock, you’d make a wonderful computer

  1. Pingback: Avem ministru. Avem valoare ? « Keep IT simple

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s