Curs PRINCE2 la Bucureşti

În săptămâna 29 iunie – 3 iulie are loc la Bucureşti o primă serie de cursuri PRINCE2 (metodă structurată de project management a cărei stăpânire, certificată sau nu, deschide furnizorilor de servicii dar și specialiștilor IT multe uşi), organizată de QRP MMI (firmă care pare să aibe o tradiţie solidă în domeniu). Mi-a plăcut planul de curs şi preţul (promoţional), cel puţin pentru cele trei zile de fundamentare. Interesul pentru participare este destul de mare, lucru normal în contextul în care cursuri de calitate pe acest tip de teme au fost destul de rare în România până acum.

Publicitate

15 păreri la “Curs PRINCE2 la Bucureşti

 1. Si eu am participat la un curs organizat in FEb 2010 de QRP International, curs de Prince 2 dar a fost bataie de joc. Trainer-ul a tras de timp, nu a punctat ce trebuia, a pretins ca nu trebuie stiuta cartea dar daca nu citeai dinainte ai fi picat examenele. Nu merita cursul deloc.

  • Salut,

   Daca am inteles bine, Vicky spunea ca a participat chiar la cursul de care spuneam in articol, organizat de QRP International.

   Nu stiu daca firma are o filiala in Romania sau au lucrat cu un partener, poate ne lamureste Vicky.

 2. Buna,

  A specificat FEb 2010 …. Am gasit pe site la ORP planificarea pe anul acesta in Romania:
  Bucharest, 22-23 April 2010
  Iasi, 13-14 May 2010
  Bucharest, 17-18 June 2010
  Bucharest, 2-3 September 2010
  Bucharest, 11-12 November 2010

  Sunt curioasa unde se vor organiza aceste sesiuni….as vrea sa particip in toamna.

 3. Pingback: Alt curs Prince2 la Bucureşti « Keep IT simple

 4. Oamenii trebuiau sa-si faca treaba in avans, sa trimita informatiile si manualele la timp. Problema cu cursul de PRINCE2 in mod special cel de Practitioner se bazeaza pe o munca foarte intensiva in cele 5 zile, unde practic nu prea ai timp sa mai faci si altceva. Si mai e si o mica nuanta romaneasca acolo, PRINCE2 e foarte prescriptiv, si noi romaniii acceptam mai greu acest lucru.

  Acuma, despre competitie :), chiar voiam un inside view. Culmea e ca trainerul era chiar ownerul business-ului din cate am inteles, iar faptul ca a venit nepregatit e numai o mica dovada a respectului pe care il are el fata de clienti.

  ITAcademy ruleaza de peste 3 ani aceste cursuri in Bucuresti si in tara. http://www.itacademy.ro.

  10-14 Mai P2F+P, Bucuresti – ne cerem scuze, fully booked
  03-05 Iunie P2F, Cluj
  21-23 Iunie P2F, Bucuresti
  24-26 Iunie P2P/Conversion. Cluj
  26-30 Iulie P2F+P, Bucuresti

  Clasele sunt 100% garantate chiar si cu 1 student in clasa

  • Vicky, imi pare rau sa aud un asemenea comentariu. Mi se pare foarte nerealist si naiv sa crezi ca nu trebuie sa inveti o carte inainte de a participa la un curs care in a doua lui parte e practic in mare parte. Inainte de a avea pretentia la o diploma, cred ca trebuie sa te interesezi despre cum trebuie sa te pregatesti. Materiale sunt destule pe internet.

 5. Am uitat sa mentionez ca am participat la acelasi curs si am luat la ambele examene o nota foarte mare. Si asta pentru ca m-am interesat inainte si stiam ca trebuie sa ma pregatesc daca am pretentii. Din pacate, pretentiile noastre au fost probabil aceleasi dar efortul foarte diferit.

 6. Cool, cat fight!!! Comentariul era mai degraba legat de atitudinea trainerului nu de pregatirea lui Vicki pentru examen

  Acuma serios, era obligatia ATO (organizatia de training acreditata) sa furnizeze informatiile alea, ca treaba-i serioasa, nu sa-ti culegi informatiile de pe net; in mod normal detinatorii schemei de certificare ii evalueaza la mesajul transmis sa cuprinda inclusiv pregatirea (problema e ca studentii nu prea cred cand ii rugam sa-si mai rezerve 2-3 ore de pregatire dupa curs!!); noi pentru track-ul avansat recomandam si lectura avansata, punctuala pentru anumite concepte pe care se insista la examen. Studenti o executa sau nu, dar in ziua a doua se educa foarte repede, ca nu au incotro. Felicitari Paula pentru nota, 90 din 108 e super tare, la nivelul asta fara un serios efort personal nu ajungi acolo dar nu e o scuza pentru comportamentul trainerului.

 7. As vrea sa fac acest curs in Bucuresti intr-un timp relativ scurt.
  Din informatiile de pana acum:
  ORP nu are un birou oficial in Romania, din acest motiv cer ca plata sa se faca intr-un cont din Italia.
  La ITAcademy exista un curs anuntat pentru sfarsitul lui iunie, dar este rezervat pentru un singur client… asa ca a trebuit sa renunt (varianta era sa ma duc la Cluj… chiar nu o pot face). Cursul nu apare cu vreo mentiune (fully booked, reserved…).
  Din pacate, desi este un curs deloc ieftin, suportul real din partea firmelor care le organizeaza lasa de dorit.

 8. Buna Iulian, imi para rau ca gandesti asa; colegii mei ti-au explicat destul de clar ca nu pot sa te primeasca in acea clasa privata, unde organizarea nu depinde de noi ci de client si el dicteaza regulile jocului; ei doresc o clasa in care sa se discute deschis toate problemele lor o combinatie intre curs si team building; am inteles ca ai fost ofertat sa fii transferat in clasa din Iulie dar nu a fost convenabil pentru tine; in plus modul agresiv cum ai raspuns sa stii ca nu ne-a cazut bine. 2 clase simultane de P2, nu se pot organiza inca, poate peste 2 ani.

  • Nu a fost un mod agresiv; eu am incercat sa culeg informatii despre acest curs in perioada imediat urmatoare, plecand de la premiza ca sunt cursuri open. Neavand o mentiune speciala… nu aveam vreun motiv sa cred ca nu poate fi adaugata inca o persoana la acest curs. In conditiile explicate mai sus, da, se schimba logica.

 9. Ce sa zic, initial a fost gandita ca si publica si chiar am fi dorit sa fie publica (nu detaliez), dar vezi cand vine un client vechi, care nu poate fi refuzat, si vrea 10-12 locuri, iar dincolo am cateva lead-uri, pe o vreme cu un praf ca asta, nu prea stau sa ma gandesc. Imi pare rau ca nu ne potrivim cu agenda ta, din pacate si agenda noastra este fixa pana in August.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s